Optimistgruppen i Bærum Seilforening er en stor og aktiv gruppe med seilere på alle nivåer. Fra de som vil lære å mestre en jolle for første gang til de som vil satse på regattaseiling. Uansett nivå, Bærum Seilforening har et stort fokus på at seilerne skal ha det hyggelig sammen med seilervenner og bidra til at alle finner veien til sitt mål.

PÅMELDING

 

Optimistjollen er den desidert største jolleklassen i Norge og jollen egner seg godt som en opplæringsbåt og en inngangsport til seiling for barn mellom 8 og 16 år. Det er over 100 seilere på alle nivåer i Bærum Seilforening. Fra de som lærer å mestre en seiljolle for første gang til de som satser aktivt og reiser land og strand rundt med optimistjolle på taket av bilen til mamma og pappa.

Uansett nivå – Bærum Seilforening har et stort fokus på at seilerne skal ha det gøy sammen med seilervenner og vår målsetting er å kunne bidra til at alle finner veien til sitt eget mål.

Seilerne trenes av utdannede unge trenere som alle er eller har vært aktive seilere selv.

I 2018 vil vi ha organisert trening for optimister på foreningens to anlegg på Sarbuvollen på Høvik og i Bruksveien på Snarøya.

Nybegynner

Dette er gruppa for barn med ingen eller lite seilerfaring. Vi anbefaler også seilere som har gått på sommerleir å starte som nybegynner etter leiren.

Vi starter opp i slutten av april med teori og kullseilingstrening i svømmehall før vi ”går på vannet” så snart forholdene tilsier at det er forsvarlig. Seilerne får tilbud om å trene en dag i uken under veiledning av kyndige trenere. Foreldre må belage seg på å bemanne sikringsbåter og å steke vafler til flinke seilere. Treningene foregår mellom 18:00 – 20:00. Sesongen avsluttes normalt uken før høstferien og det er ikke trening i skolens sommerferie.

I 2018 blir det nybegynnertrening på Sarbuvollen en eller to ganger hver uke. Seilingen foregår nære land, og aldri i forhold treneren tror seilerne ikke mestrer.

På nybegynnerkurset har vi fokus på mestring og å bli trygg alene i jolla. Seilerne lærer grunnleggende seiling og seilforståelse.

Seilforeningen disponerer 16 optimistjoller på Sarbuvollen og 12 optimistjoller i Bruksveien. Disse er for utleie til nybegynnerne. Normalt er det 2 seilere som disponerer en optimistjolle hver sin dag.

Nybegynnerkurset koster kr. 4.300,-. Leie av jolle og medlemsskap i Bærum Seilforening er inkludert i denne prisen. Har du egen jolle trekkes leieprisen fra. Det samme for dem som er medlem fra før eller ønsker å betale for familiemedlemsskap.

Viderekomne-, regatta- og norgescupgruppene

Viderekomne trener to dager i uka og kurset bygger videre på nybegynnerkurset. Etter et år på nybegynner, eventuelt to uker på sommerleir, er man vanligvis klar for viderekomnegruppa. Fokus er fortsatt å være trygg i båten og utvikle seilferdigheter. Vi forventer at man kan grunnleggende manøvrering av båten, men vi videreutvikler teknikk og seiltaktikk.

Regattagruppen er for de som ønsker å delta så smått på regattaer i Oslofjord-området. Det er mer starttrening, seiling på baner og fokus på nøyaktig seiling, strategi og taktikk.

I Norgescup-gruppen er klubbens mest erfarne og aktive seilere. Disse deltar på nasjonale og internasjonale regattaer og treningssamlinger. De trener to til tre ganger i uka, i tillegg til regattaer og samlinger. Treneren vår for NC-gruppa er kåret til Årets trener 2017 og løfter hver enkelt seiler opp på et høyt nivå. Det er et høyt nivå på seiling og deltakelse. Det forventes at foreldre kan stille opp som sikringsbåter eller transport til regattaer og lignende.